MATS MILHAMRE - KONSTNÄR & ILLUSTRATÖR

 

Mats Milhamre - lundakonstnär och illustratör


VEM ÄR JAG?

Mats Milhamre är en svensk konstnär och illustratör bosatt i Lund. I hela sitt liv har Mats varit kreativ, både med musik, skrivande och konst. Han började rita i tidig ålder, fascinerad av tecknad filmkonst och med en dröm att få teckna åt Disney. Under tonåren var det istället musiken som tog all hans tid och under flera år spelade han trummor i ett band och skrev även en del egna låtar. Han jobbade som discjockey, utbildade sig senare till ljudtekniker och arbetade  på Musikhögskolan i Malmö under många år.

För tio år sedan tog Mats upp målandet igen. De första åren målade han med olja och akryl för att sedan övergå till iPad art, vilket är den konstform han nu arbetar med. När Mats skapar sin konst gör han det i sin iPad och tecknar direkt på skärmen med en styluspenna. Sitt intresse för iPad art fick han genom David Hockney i samband med hans utställning på Louisiana Museum of Modern Art i Danmark.


KONST SOM FÅR FOLK ATT MÅ BRA

Mats har funnit sitt eget sätt att uttrycka sig genom att måla Lund och andra platser i sin egen stil, ofta naivistiskt och färgsprakande med humoristiska inslag. En annan del i hans konst är en serie tavlor som han kallar "Happy in" - där reser han runt i världen och målar av olika storstäder på sitt eget sätt. Till flera av dessa tavlor finns det även en film inspelad på plats i den aktuella staden.

I sin konst vill Mats förmedla värme och glädje - konst som får människor att må bra.


EGET GALLERI

I pittoreska kvarteret Nöden i centrala Lund, där Mats bor med sin familj, har han ett eget litet galleri - Galleri Milhamre.
Galleriet ligger i den lummiga, gammaldags trädgården och är inrett i ett gammalt tvätteri från slutet av 1800-talet.

Läs gärna mer om galleriet här.